Oldambtmeer 28 en 29 juni in teken van WaterWeekend Blauwestad

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni vindt aan het Oldambtmeer WaterWeekend Blauwestad plaats, een jaarlijks terugkerend watersportevenement voor jong en oud. In vijf jachthavens rondom het meer worden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder gratis zeilclinics, een vliegershow, botenraces en muzikale optredens.

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni vindt aan het Oldambtmeer WaterWeekend Blauwestad plaats, een jaarlijks terugkerend watersportevenement voor jong en oud. In vijf jachthavens rondom het meer worden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder gratis zeilclinics, een vliegershow, botenraces en muzikale optredens.

Zonnebootrace

Vooral de internationale zonnebotenrace DONG Energy Solar Challenge is dit jaar een publiekstrekker. Deelnemers van over de hele wereld starten met hun zonneboot (aangedreven op zonne-energie) op 28 juni in het Havenkwartier in Blauwestad. De finish is een week later in Leeuwarden. De provincie Groningen draagt 12.500 euro subsidie bij aan de dit evenement.

Andere activiteiten

Naast een race tussen zonneboten is er ook een race tussen drakenboten, waarbij ieder team bestaat uit 16 personen: 14 peddelaars, één trommelaar en een stuurman. Verder is het Oldambtmeer tijdens Waterweekend vanuit de lucht te bekijken, via een helikoptervlucht (kaartjes in de voorverkoop: 35 euro) en een tweepersoons gemotoriseerde paraglider (kaartjes: 75 euro). Kijk voor meer informatie en opgave op de website www.waterweekendblauwestad.nl