Oldambtmeer 16 en 17 mei in teken van WaterWeekend Blauwestad

Er is weer van alles te doen op en rondom het Oldambtmeer tijdens WaterWeekend Blauwestad op 16 en 17 mei. Zo zijn er kinderattracties op het water, optredens en boottochten. Dit jaar is het evenement is bovendien gewijd aan het tienjarig bestaan van Blauwestad en de opening van de Blauwe Passage, de noordelijke vaarverbinding vanaf het Oldambtmeer.

Er is weer van alles te doen op en rondom het Oldambtmeer tijdens WaterWeekend Blauwestad op 16 en 17 mei. Zo zijn er kinderattracties op het water, optredens en boottochten. Dit jaar is het evenement is bovendien gewijd aan het tienjarig bestaan van Blauwestad en de opening van de Blauwe Passage, de noordelijke vaarverbinding vanaf het Oldambtmeer.

In de lucht en op het water

Een van de publiekstrekkers van WaterWeekend Blauwestad is de helikoptervlucht over het meer en de omgeving. Verder gebeurt het komend weekend vooral op het water. Zo is er bijvoorbeeld een drijf-in bioscoop, een botenparade en een drakenbootrace. Daarnaast worden er allerlei watersportclinics en -demonstraties gehouden. De verschillende activiteiten vinden plaats in de vijf havens rondom het Oldambtmeer. De ANWB zet een fietsroute van 22 kilometer uit, die langs alle activiteiten leidt.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van WaterWeekend Blauwestad.