Ogen en oren open

Maandag van Mark Leemans van KplusV organisatieadvies nieuw voorstel gekregen voor het programma van de medewerkersbijeenkomst op 29 maart. Ziet er goed uit. Wij bieden een gevarieerd programma. Wij hopen dat het medewerkers enthousiast zal maken om in de Regionale Uitvoeringsdienst te gaan werken.

 

Maandag van Mark Leemans van KplusV organisatieadvies nieuw voorstel gekregen voor het programma van de medewerkersbijeenkomst op 29 maart. Ziet er goed uit. Wij bieden een gevarieerd programma. Wij hopen dat het medewerkers enthousiast zal maken om in de RUD te gaan werken.

In het programma zit ruimte voor onderling kennismaking, omdat er in de RUD medewerkers van 23 gemeenten en de provincie gaan werken. Zij vormen het belangrijkste kapitaal van de nieuwe organisatie en hun samenwerking is essentieel voor het slagen van de nieuwe organisatie. Tijdens de bijeenkomst worden de medewerkers geïnformeerd over de stand van zaken van het project en over de deelprojecten. Ook kunnen de medewerkers meedenken over alles wat zij belangrijk vinden voor de nieuw organisatie. Ook de agenda voor de projectgroepvergadering op donderdag voorbereid en verzonden.

Dinsdag met kerngroeplid Gea Koeling naar de RBC in Utrecht geweest. RBC staat voor de RUD BouwCombinatie, het platform van projectleiders, kwartiermakers en directeuren van de RUD 's. De bijeenkomst stond in het teken van de besturingsfilosofie van de RUD 's. Eerst een inleiding van Gérard Bouman. Gérard is programmaleider van de zeven RUD 's in Gelderland. Hij zoomde vooral in op de sturing van de samenhang tussen de zeven Gelderse RUD 's. Een complexe opgave. Daarna volgde Jan van de Heuvel, directeur van de DCMR (de RUD Rijnmond). De DCMR bestaat in 2012 40 jaar. Vanuit die ervaring had Jan tal van nuttige tips om een organisatie te bouwen die tot een goede dienstverlening komt aan gemeenten en provincie. In de discussie die na beide inleidingen volgde aandacht voor het verschil tussen een 'zware' en een 'lichte' GR, harmonisatie en maatwerkafspraken.

Woensdagmorgen op de terugreis naar Groningen in dezelfde trein als Carolien de Boer. Carolien is projectleider bij de provincie van het project 'Kwaliteitsimpuls milieutaken'. Een project dat ook een nauwe relatie heeft met de vorming van de RUD . Even informatie uitgewisseld over onze beide projecten.

In de trein gewerkt aan actualisering van de rubriek vraag en antwoord in het RUD-dossier en de brief voor de instelling van het Bijzonder Georganiseerd Overleg. Ook de stukken voor de projectgroepvergadering gelezen.
Woensdagavond eerste bijeenkomst met mijn bergsportvrienden om onze jaarlijkse Alpenweek voor te bereiden. Ons doel wordt dit jaar de Stubaier Alpen in Oostenrijk. Wij hebben er allemaal veel zin in.

Donderdagmorgen de projectgroepvergadering. Op de agenda onder andere een eerste tussenresultaat van de projectgroep Financiën over de financiële uitgangspunten. Notitie leidt niet tot stevige discussies in de projectgroep. Dat geldt ook voor het communicatieplan. Onze communicatieadviseur Hanneke Huls adviseert ons om niet alleen snelheid te maken, maar vooral ook goed te luisteren naar alle betrokkenen bij de vorming van de RUD. Het is een nuttig signaal, omdat onze focus is gericht op 1 juni: de datum waarop het bedrijfsplan er moet liggen. Om die deadline te halen is het echter belangrijk om ogen en oren wijd open te houden. Goed dat Hanneke ons daar op attendeerde.

Aansluitend met Mark Leemans van KplusV organisatieadvies en Jos Wierema, personeel- en organisatieadviseur bij de provincie gesproken over het profiel van de kwartiermaker/directeur. Jos werkt het profiel volgende week uit. Daarna met Mark programma medewerkersbijeenkomst doorgesproken en de informatie-uitvraag bij de deelnemers. Dat laatste baart ons enige zorgen er hebben nog te weinig deelnemers de gevraagde informatie aan Mark doorgegeven. Morgen is de deadline. Dat betekent dat de projectgroepleden moeten gaan sleuren, omdat anders de voortgang in gevaar komt.

Aan het einde van de middag het afscheid van mijn collega Frans Spakman laten schieten, omdat het op dit moment alle hens aan dek is. Jammer.

Vrijdag thuis gewerkt, onder andere de kerngroepvergadering van dinsdag voorbereid, blog geschreven en planning voor volgende week gemaakt.

Zaterdag met mijn vriendin naar mijn zus in Goes geweest. Wandeling gemaakt door het hart van dit mooie stadje en op de markt op een terras gezeten. Heerlijk. ’s Avonds weer terug naar Peize gereden. Zondag getuinierd en genoten van het prachtige voorjaarsweer.

Volgende week donderdag de medewerkersbijeenkomst. Ik verheug mij er op. Dinsdag de klankbordgroep en vrijdag alweer de derde werkdag van de deelprojecten. Ben benieuwd of wij nog steeds op koers zitten.