November in teken van sporten met beperking of aandoening

Komende maand is er in de provincie volop aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening. In de themamaand 'November, aangepast in beweging' worden er allerlei gratis activiteiten georganiseerd. Sporters met een beperking of aandoening kunnen onder andere deelnemen aan een fittest of een hardloopclinic. Ook zijn er lezingen bij te wonen.

Komende maand is er in de provincie volop aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening. In de themamaand 'November, aangepast in beweging' worden er allerlei gratis activiteiten georganiseerd. Sporters met een beperking of aandoening kunnen onder andere deelnemen aan een fittest of een hardloopclinic. Ook zijn er lezingen bij te wonen.

Bewustwording

Het doel van de themamaand is om mensen meer te laten bewegen en om de bewustwording rondom gehandicaptensport te vergroten. De activiteiten worden georganiseerd door het Sportplein Groningen en het Huis voor de Sport, netwerkorganisaties die zich inzetten om het sporten in de provincie stimuleren. De provincie Groningen is een van de partners van het Sportplein Groningen.

Kijk voor het volledige programma van 'November, aangepast in beweging' op de website van het Sportplein Groningen.