Noordzeebrug langdurig afgesloten voor fietsers en voetgangers

De Noordzeebrug is vanaf 12 januari afgesloten voor fietsers en voetgangers. Vanaf die dag gelden er omleidingsroutes. Deze situatie duurt tot het najaar van 2015. Tegelijkertijd beginnen dan ook hei- en sloopwerkzaamheden aan het nieuwe gedeelte van de Noordzeebrug. Vooral bewoners in de directe omgeving van de Curaçaostraat zullen hier hinder van ondervinden.

De Noordzeebrug is vanaf 12 januari afgesloten voor fietsers en voetgangers. Vanaf die dag gelden er omleidingsroutes. Deze situatie duurt tot het najaar van 2015. Tegelijkertijd beginnen dan ook hei- en sloopwerkzaamheden aan het nieuwe gedeelte van de Noordzeebrug. Vooral bewoners in de directe omgeving van de Curaçaostraat zullen hier hinder van ondervinden.

Verkeersregelaars

De provincie Groningen heeft in december 2014 de omgeving geïnformeerd over de werkzaamheden en specifieke afspraken gemaakt met betrokkenen over met name bereikbaarheid en parkeervoorzieningen. Zo worden in de week van 12 januari tijdens de spits verkeersregelaars ingezet om het fietsverkeer zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Eerste deel Noordzeebrug klaar

Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is nu zo goed als klaar. Vanaf 12 januari starten de werkzaamheden aan het tweede gedeelte van de brug. Vanaf 6 februari gaat het verkeer dat tot nu toe aan de kant van de stad heeft gereden, aan de andere kant - over het nieuwe verhoogde gedeelte van de Noordzeebrug - rijden. Hierover volgt later nog specifieke informatie. 

Kijk voor meer informatie op www.ringgroningen.nl.