Noord-Nederland week lang in het teken van digitalisering

Noord-Nederland staat van vrijdag 13 maart tot en met donderdag 19 maart in het teken van het thema digitalisering. Het jaarlijkse landelijke congres Nederland Digitaal vindt dit jaar van 16 tot 19 maart plaats in Martiniplaza Groningen. Ter gelegenheid daarvan is er een speciaal programma, waarbij allerlei initiatieven op het gebied van digitalisering te zien zijn. Op de DoeDigiDagen op 13 en 14 maart kan een breed publiek op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe kennismaken met digitalisering in het Noorden.

Digitale ontwikkelingen

Met de DoeDigiDagen willen de initiatiefnemers inwoners van Noord-Nederland op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de nieuwste digitale ontwikkelingen. Er zijn activiteiten voor jong en oud.  Zo kun je in de Health Hub in Roden met een ouderdomspak ervaren hoe het is om tachtig te zijn. Je kunt een eigen virtuele wereld bouwen in het Forum Groningen. In Delfzijl vaar je mee met het elektrische inspectieschip van de provincie en op het terrein van de Blokhuispoort in Leeuwarden staat een caravan die ingericht is als escaperoom.

Ondernemers

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Dit biedt mogelijkheden voor ondernemers maar levert ook vragen op over privacy en het veilige gebruik van data. Tijdens een MKB-ondernemersavond krijgen ondernemers en instellingen hier informatie over en kunnen ze zich aanmelden voor een lesprogramma om hun digitale vaardigheden te verbeteren.