Noodweer houdt huis in provincie Groningen

Een kort maar hevig noodweer in de vroege ochtend van 5 juni zorgde voor aanzienlijke schade in onze provincie. Medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud waren vanaf middernacht druk bezig met het opruimen van de schade. In onze provincie liepen zo'n 500 bomen schade op, waarvan er zo'n tien helemaal omwaaiden. (In totaal beheert de provincie Groningen ongeveer 45.000 bomen.)

Omgewaaide bomen

De storm hield vooral huis aan de westkant van de provincie. Op de N980 tussen Zuidhorn en Niekerk waaiden toppen uit bomen en enkele bomen waaiden helemaal om. Ook tussen Zuidwolde en Bedum gingen bomen tegen de vlakte. Op de N361 werden tussen Groningen en Ulrum meerdere bomen geveld. Naar verwachting is de aannemer hier zeker twee dagen bezig met het opruimen van de schade. Bij de Noordzeebrug in de stad waaide een geluidsscherm op de weg. Inmiddels is de situatie hier weer veilig.

Inzet

Vanaf woensdag 5 juni middernacht is een ploeg van acht medewerkers van de provincie in de weer geweest. Daarbij zijn nog drie extra aannemers ingeschakeld. Woensdagavond stormde het opnieuw maar dit leverde geen nieuwe schade op. Wel waren er meldingen over takken die al eerder waren afgebroken en de weg op waren gewaaid. Onze medewerkers verwachten donderdag en vrijdag nog bezig te zijn met het opruimen van de takken.