Nieuwe vaarverbinding Meerstad officieel in gebruik genomen

De sluis die het Slochterdiep verbindt met het Woldmeer bij Meerstad is op 29 mei officieel geopend. Gedeputeerde Fleur Gräper verrichte de openingshandeling. De nieuwe sluis zorgt samen met de geplande fiets- en wandelroutes voor een goede verbinding tussen Groningen en de natuur van Midden-Groningen en het Zuidlaardermeer.

De sluis die het Slochterdiep verbindt met het Woldmeer bij Meerstad is op 29 mei officieel geopend. Gedeputeerde Fleur Gräper verrichte de openingshandeling. De nieuwe sluis zorgt samen met de geplande fiets- en wandelroutes voor een goede verbinding tussen Groningen en de natuur van Midden-Groningen en het Zuidlaardermeer. 

Meeroevers

Verder is met de komst van de vaarverbinding de landschappelijke basis gelegd om, na Meeroevers, een tweede woonwijk in Meerstad tot ontwikkeling te brengen aan de westzijde van de sluis. Daarmee wordt Meerstad een gebied met een afwisselend karakter, dat veel mogelijkheden biedt voor wonen en leven. Aan de rand van deze toekomstige woonwijk komt een groot park met een strand waar ruimte is voor sport, recreatie en cultuur.

Varen op het Woldmeer

Het Woldmeer, dat op dit moment al ongeveer 75 hectare groot is, groeit mee met de ontwikkelingen van Meerstad. Uiteindelijk wordt het meer in oppervlakte groter dan het Paterswoldsemeer. De gemiddelde waterdiepte bedraagt 1.50 meter. Om Meerstad te bereiken kunnen watersporters met een zeil- of motorboot via het Slochterdiep en de nieuwe sluis het Woldmeer opvaren. Het bedienen van de sluis met de brug gebeurt met een zelfbedieningssleutel.

Kijk voor informatie over de recreatiemogelijkheden op het Woldmeer op meerstad.eu.