Nieuwe subsidieregeling voor toeristische themaroutes

Op 19 oktober heeft de provincie Groningen de subsidieregeling toeristische themaroutes opengesteld. De subsidie is bestemd voor de ontwikkeling van routes voor fietsen, wandelen en varen in onze provincie, waarbij een typisch Gronings thema centraal staat. De regeling staat open voor overheden, bedrijven, culturele instellingen, natuur- en landschapsorganisaties en particulieren. In totaal is er 600.000 euro beschikbaar.  

Ontdekkingsreis

Door toeristische themaroutes wordt het voor toeristen makkelijker en aantrekkelijker gemaakt om op ontdekkingsreis te gaan door onze provincie en om zo de culturele en landschappelijke bezienswaardigheden en de gastvrijheid van onze toeristische ondernemers te ervaren. Deze routes worden een aanvulling op het bestaande routeaanbod.

Kansen voor ondernemers

Gedeputeerde Patrick Brouns maakte de nieuwe subsidieregeling bekend tijdens een bijeenkomst in Lauwersoog met toeristisch-recreatieve bedrijven en culturele en landschappelijke organisaties uit de hele provincie. Gedeputeerde Patrick Brouns: “de provincie Groningen heeft een enorme culturele en landschappelijke rijkdom en diversiteit. Tel daarbij het brede palet aan toeristische ondernemers op en je beseft dat Groningen een enorme toeristische potentie heeft. Met onder meer toeristische themaroutes kunnen we deze potentie verzilveren.”

Samenhang

Het gaat om de ontwikkeling van zowel wandel-, fiets-, als vaarroutes waarbij er een nauwe samenhang moet zijn tussen de promotie en marketing van de regio en toeristisch ondernemerschap. Er wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van bestaande knooppuntnetwerken, en daar waar nodig kan de subsidie ook deels gebruikt worden voor nieuwe faciliteiten langs de route.

Over de regeling

De nieuwe regeling is opgesteld in overleg met het Routebureau Groningen, Marketing Groningen en stichting De Verhalen van Groningen. De subsidieregeling staat open tot 18 oktober 2018. In de tussentijd wordt bekeken of de regeling verlengd wordt. Meer informatie over bijvoorbeeld de subsidievoorwaarden en hoeveel subsidie aangevraagd kan worden per project is hier te vinden.