Nieuwe stalling voor bussen in Groningen officieel ingewijd

De bussen van Qbuzz vertrekken in Groningen voortaan vanaf de nieuwe locatie aan de Peizerweg. De nieuwe stalling ligt aan de busbaan en is dichter bij het Hoofdstation dan de oude stalling aan de Bornholmstraat. De stalling werd op 11 december feestelijk geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder van Groningen Paul de Rook.

De bussen van Qbuzz vertrekken in Groningen voortaan vanaf de nieuwe locatie aan de Peizerweg. De nieuwe stalling ligt aan de busbaan en is dichter bij het Hoofdstation dan de oude stalling aan de Bornholmstraat. De stalling werd op 11 december feestelijk geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder van Groningen Paul de Rook.

Zuidelijke Ringweg

Met de nieuwe locatie hebben de bussen straks ook minder last van de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. De stalling biedt ruimte aan 120 bussen. Verder is vlakbij, aan de busbaan op de Peizerweg,  een nieuwe halte gekomen met een looproute naar het aangrenzende bedrijventerrein. Met de nieuwe dienstregeling, die op 13 december in werking gaat, rijden er vanaf de Peizerweg om de 5 minuten bussen naar het centrum van Groningen tijdens de spits.