Nieuwe machines NovaTrade en Hovécon leveren besparing en banen op

Met de aanschaf van nieuwe innovatieve machines investeren de Groninger bedrijven NovaTrade en Hovécon in een duurzame, efficiënte productieomgeving. Dit stelt de bedrijven in staat de productie te verhogen en de belasting van de medewerkers en het milieu te verlagen. Bovendien levert de investering een toename van de werkgelegenheid op. De bijdrage van de provincie uit het programma Groningen@work bedraagt in totaal ruim 82.000 euro.

Gaasmontagerobot voor NovaTrade

Het bedrijf NovaTrade uit de stad Groningen gaat als eerste bedrijf in de Benelux en Duitsland investeren in een gaasmontagerobot. Op dit moment gebeurt het inrollen van het gaas handmatig, wat een hoge fysieke belasting van de 11 medewerkers met zich mee brengt. De investering in deze innovatieve en duurzame machine stelt NovaTrade in staat de productie van horren en raamdecoratie te verhogen en de producten van een constante kwaliteit te voorzien. Hierdoor stijgt de omzet op termijn en neemt de werkgelegenheid met 9 fte op lbo-/mbo-niveau toe. De aanschaf van de robot is mede mogelijk door een subsidie van ruim 32.000 euro.

Drie nieuwe machines voor Hovécon

Hovécon uit Delfzijl gaat investeren in drie machines, waardoor een nieuwe, duurzame en ergonomisch verantwoorde productieomgeving ontstaat. Hovécon is gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Onlangs is het bedrijf gecertificeerd in NEN 1090 klasse 1 en 2. Door deze certificering geniet Hovécon een voorkeurspositie bij de klanten, die veelal 24 uur per dag produceren. Dat stelt hoge eisen aan het personeel. Met de aanschaf van de drie nieuwe machines kan Hovécon zich onderscheiden op de markt, wat op termijn vier nieuwe mbo-geschoolde medewerkers oplevert. De provincie draagt 50.000 euro bij aan deze investering.

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die NovaTrade en Hovécon B.V. krijgen is afkomstig uit de subsidieregeling Programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.