Nieuwe fietsveerpont in Lauwersmeergebied in 2013

Vanaf 2013 gaat er een fietsveerpont varen in het Lauwersmeer tussen restaurant Het Booze Wijf en restaurant Suyderoog. Op 25 juni hebben gedeputeerde Wiebe van der Ploeg, wethouder Herwig van Gelder van de gemeente De Marne en Jelle Bos van Camping recreatiecentrum Lauwersoog een bord in Lauwersoog onthuld. Hiermee komt het eerste onderdeel van het van de nieuwe fietsroute Kiek over Diek in zicht. Het fietspad moet uiterlijk in 2015 gereed zijn.

Vanaf 2013 gaat er een fietsveerpont varen in het Lauwersmeer tussen restaurant Het Booze Wijf en restaurant Suyderoog. Op 25 juni hebben gedeputeerde Wiebe van der Ploeg, wethouder Herwig van Gelder van de gemeente De Marne en Jelle Bos van Camping recreatiecentrum Lauwersoog een bord in Lauwersoog onthuld. Hiermee komt het eerste onderdeel van het van de nieuwe fietsroute Kiek over Diek in zicht. Het fietspad moet uiterlijk in 2015 gereed zijn.

Nieuwe fietsroute Kiek over Diek

De nieuwe fietsroute gaat over en langs de Groninger waddenzeedijk lopen vanaf Lauwersoog tot aan de Dollard (Nieuw Statenzijl). Deze route verbindt de natuurgebieden het Lauwersmeer en de Dollard met elkaar. Langs de route valt er veel te zien en te beleven, zoals een historische sluis in Noordpolderzijl. Het fietspad sluit aan op bestaande fietsroutes. Met het project Kiek over Diek wil de provincie de waddenkust en de dijken toegankelijk maken voor toeristen.

Kosten

De aanleg van het fietspad kost in totaal 5,4 miljoen euro. Het Waddenfonds geeft een subsidie van 2,7 miljoen euro. De provincie draagt 2,2 miljoen euro bij en de gemeenten De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt betalen gezamenlijk 500.000,- euro.