Nieuwe fietsveerpont bij Lauwersoog heet Lauwersveer

Lauwersveer is de naam van de nieuwe fietsveerpont over het Nieuwe Robbengat bij Lauwersoog. In mei had de provincie Groningen een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken van een naam voor de nieuwe pont. De winnende inzending kwam van Hanne Gratema uit Mensingeweer. Zij heeft een verzorgd fietsarrangement gewonnen voor twee personen. De naam werd op 6 juni tijdens de doop en tewaterlating van het schip bekendgemaakt door gedeputeerde Henk Staghouwer.

 

Lauwersveer is de naam van de nieuwe fietsveerpont over het Nieuwe Robbengat bij Lauwersoog. In mei had de provincie Groningen een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken van een naam voor de nieuwe pont. De winnende inzending kwam van Hanne Gratema uit Mensingeweer. Zij heeft een verzorgd fietsarrangement gewonnen voor twee personen. De naam werd op 6 juni tijdens de doop en tewaterlating van het schip bekendgemaakt door gedeputeerde Henk Staghouwer.

Zonne-energie

De nieuwe pont vaart op zonne-energie en wordt vanaf 20 juni in gebruik genomen. Er is plaats voor twaalf personen en twaalf fietsen. Het Lauwersveer vaart tussen restaurant het Booze Wijf en restaurant Suyderoogh. Het tijdschema en de prijzen zijn nog niet bekend.

Kiek over Diek

De pont is onderdeel van Kiek over Diek, een fietsroute door het Lauwersmeergebied. Deze route doet verschillende dorpen en haventjes aan en voert langs attractiepunten, zoals uitkijk- en vogelkijkposten, kunstobjecten, informatiepunten en bezoekerscentra. Met het fietspad willen we het Noord-Groninger landschap onder de aandacht brengen van recreanten en toeristen.

Kijk voor meer informatie over fietsroutes in Groningen op de site van Marketing Groningen.