Nieuwe cultuurkoepel bij Coendersborch in Nuis

De provincie Groningen draagt 12.000,- euro bij aan de bouw van een nieuwe cultuurkoepel op het terrein van de Coendersborch in Nuis van Stichting Groninger Landschap. De bijdrage komt uit het programma Sociaal Economische Vitalisering voor Plattelandsontwikkeling 2012-2013.

De provincie Groningen draagt 12.000,- euro bij aan de bouw van een nieuwe cultuurkoepel op het terrein van de Coendersborch in Nuis van Stichting Groninger Landschap. De bijdrage komt uit het programma Sociaal Economische Vitalisering voor Plattelandsontwikkeling 2012-2013.

Viering 200-jarig bestaan

Op 10 september viert de Coendersborch haar 200-jarig bestaan. Met de bouw van de nieuwe muziekkoepel wordt een periode van herstel en renovatie van de borg en het landgoed afgerond. De oude muziekkoepel was dringend aan vervanging toe. De nieuwe koepel wordt groter en is voor verschillende culturele activiteiten te gebruiken. Stichting Het Groninger Landschap heeft samen met  muziekverenigingen, dorpen en scholen uit de omgeving het plan hiervoor gemaakt.

Stichting Groninger Landschap

De Stichting Groninger Landschap is sinds enige jaren eigenaar van de borg en het terrein. Met onder andere subsidie van de provincie Groningen uit het Programma Landelijk Gebied en het budget Culturele Infrastructuur Groningen worden de borg en het terrein gerenoveerd. De Coendersborch is een belangrijke toeristische trekpleister in het Westerkwartier.