Nieuwe commissarissen Airport Eelde gaan samenwerking met Schiphol onderzoeken

Twee nieuwe kwartiermakers vormen vanaf 1 maart de nieuwe Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde. Het gaat om Wilma Mansveld en Leendert Klaassen. Wilma Mansveld was eerder staatssecretaris en gedeputeerde van de provincie Groningen. Leendert Klaassen was ruim twintig jaar burgemeester. Ook was hij griffier van de Eerste Kamer en voorzitter van het College van Bestuur van de Stenden Hogeschool. Zij vormen de nieuwe Raad van Commissarissen, nadat begin januari twee commissarissen opstapten.

Samenwerking

Mansveld en Klaassen krijgen van de aandeelhouders van Groningen Airport Eelde de opdracht om binnen een half jaar een nieuwe Raad van Commissarissen samen te stellen. Verder gaan ze de organisatie van het vliegveld onderzoeken. Ook gaan de kwartiermakers kijken hoe Groningen Airport Eelde meer kan samenwerken met andere Nederlandse luchthavens, zoals Schiphol. 

Aandeelhouders

De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo.