Nieuwe bushaltes Winneweer: provinciale weg 11 dagen dicht tussen Ten Post en Garrelsweer 

Voor het plaatsen van twee bushaltes ter hoogte van Winneweer is de provinciale weg N360 gestremd tussen Ten Post en Garrelsweer van maandag 12 juli tot en met woensdag 21 juli. Doorgaand verkeer tussen Ten Post en Garrelsweer wordt omgeleid via de provinciale wegen in Ten Boer en Loppersum en via de Eemshavenweg.

Kaartje stremming N360 Garrelsweer Ten Post

Bushaltes Winneweer

Ter hoogte van Winneweer komen twee nieuwe bushaltes langs de N360. Bij beide halteplaatsen komt een bushokje met digitale reisinformatie en wordt verlichting aangebracht. Er komt een fietsenstalling en een veilige oversteekplaats met een middengeleider op de weg. De bushaltes komen op de plek waar het H.J. Ritsemapad bij de N360 komt. De voorbereidende werkzaamheden, zoals aanleggen van de kabels en leidingen (nodig voor stroom, data en openbare verlichting), hebben inmiddels plaatsgevonden.

Omleiding 

De N360 is gestremd tussen de rotondes in Ten Post en Garrelsweer. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Ten Post en Garrelsweer verloopt via de N993 (Boersterweg, Ten Boer), N46 (Eemshavenweg) en de N996 (Delleweg/Wijmersweg, Loppersum). 

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz een aangepaste route. De bussen rijden dan door Ten Post, Winneweer en Garrelsweer. Ter hoogte van de Eestumerweg in Ten Post komt een tijdelijke bushalte. De actuele dienstregeling is te vinden op de website van Qbuzz en 9292ov

Tegengaan sluipverkeer

De provincie neemt maatregelen om het sluipverkeer te verminderen. Bij de wisselwoningen in Ten Post (tussen Huisburen en de Eestumerweg) plaatsen we rood-witte afschermingsblokken op de weg. Vrachtverkeer vanaf de Bé Kuiperweg (N865) wordt omgeleid via de zuidkant van Ten Post. Op de N360 plaatsen we ter hoogte van Ten Boer en voor Garrelsweer tekstkarren om weggebruikers nogmaals te wijzen op de omleidingsroutes. Aan het begin van de Rijksweg (zowel in Garrelsweer als in Ten Post) plaatsen we verbodsborden voor doorgaand verkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer). 

Betere ov-verbinding

Met een eigen halteplaats zijn inwoners van Winneweer beter verbonden met het openbaar vervoer tussen Groningen en Delfzijl. Buslijn Q-link 6 rijdt elk half uur in beide richtingen.