Nieuwe brug Dorkwerd op zijn plek gehesen

Bij Dorkwerd is zaterdag 23 april een nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal geplaatst. Dat gebeurde met veel spektakel: twee hoge kraanmachines hesen de nieuwe brug op zijn plek. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk was namens de provincie aanwezig en kreeg van omwonenden een taart, als dank voor het herstellen van de verbinding tussen Garnwerd en de stad Groningen.

Bij Dorkwerd is zaterdag 23 april een nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal geplaatst. Dat gebeurde met veel spektakel: twee hoge kraanmachines hesen de nieuwe brug op zijn plek. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk was namens de provincie aanwezig en kreeg van omwonenden een taart, als dank voor het herstellen van de verbinding tussen Garnwerd en de stad Groningen.

Over het water

De brug is gemaakt in Zuidbroek en werd zaterdagochtend over het water vervoerd naar Dorkwerd. De oude brug, die nodig aan vervanging toe was, is vrijdag verwijderd.

Filmpje

Er is ook een kort filmpje te bekijken; van de sloop van de oude brug tot en met de plaatsing van de nieuwe brug.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl

De vervanging van de brug is onderdeel van de aanpak van de vaarweg Lemmer-Delfzijl, waartoe het Van Starkenborghkanaal behoort. Niet alleen komen er nieuwe bruggen te liggen, ook worden de kanalen verbreed en verdiept. De aanpak is nodig om het kanaal geschikt te maken voor grotere vrachtschepen, met meerdere lagen containers. In het project werkt de provincie Groningen samen met de provincie Fryslân en het Rijk.

Lees meer op lemmer-delfzijl.nl.