Nieuwe banen door behandelkit voor trauma's

Het bedrijf SE Factory in Groningen krijgt een subsidie van bijna 18.000 euro voor de verbetering van een behandelkit voor mensen met trauma's. De productie van deze verbeterde versie moet de komende jaren zo'n tien extra banen opleveren.

EMDR Kit

SE Factory is het productiebedrijf van Psy-zo! BV. Psy-zo! BV is gespecialiseerd in de behandeling van trauma‚Äôs met behulp van EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). De EMDR Kit, die het bedrijf hiervoor heeft ontwikkeld is vernieuwd en wordt nu op de markt gebracht. Omdat de EMDR- therapie in Nederland en in het buitenland steeds vaker gebruikt wordt, kan dit in de toekomst een toename in de omzet en werkgelegenheid voor SE Factory betekenen. De vernieuwde EMDR Kit is uitgerust met moderne elektronica, besturing en materiaal. Hierdoor is de EMDR Kit duurzamer, heeft een langere levensduur en werkt effectiever. Dit voorkomt lichamelijke klachten bij de psycholoog.

Traumabehandeling

Mensen die een schokkende ervaring hebben meegemaakt, zoals een ongeluk, seksueel geweld of een andere vorm van geweld, worden vaak behandeld met EMDR-therapie. Daarbij wordt het slachtoffer behandeld met behulp van prikkels, zoals geluiden, vinger- en oogbewegingen, met het doel een nare ervaring beter te kunnen verwerken. SE Factory heeft hiervoor een behandelkit ontworpen, de EDMR Kit. Dit apparaat neemt de afleidende beweging, die onderdeel uitmaakt van de behandeling, over van de therapeut.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.