Nieuwe app MyOV beloont reizen met trein buiten spits

Treinreizigers in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kunnen vanaf nu gebruikmaken van de app MyOV. Het doel van deze app is om de reizigers over de dag te verspreiden. Door te reizen buiten de spits sparen reizigers punten die in te wisselen zijn voor leuke producten. Namens de provincie Groningen werd de app op 15 juni gelanceerd door gedeputeerde Fleur Gräper.

Treinreizigers in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kunnen vanaf nu gebruikmaken van de app MyOV. Het doel van deze app is om de reizigers over de dag te verspreiden. Door te reizen buiten de spits sparen reizigers punten die in te wisselen zijn voor leuke producten. Namens de provincie Groningen werd de app op 15 juni gelanceerd door gedeputeerde Fleur Gräper.

Handig overzicht

MyOV werkt in combinatie met de OV-Chipkaart en is beschikbaar voor iOS en Android. De app geeft een handig overzicht van gemaakte reizen en geeft punten als er buiten de spits gereisd wordt. De gespaarde punten zijn in te wisselen voor bijvoorbeeld een bioscoopbon, een dagkaart van Arriva of korting op een knipbeurt. De spaaracties zijn te vinden op www.myov.nl.

Geld terugvragen

Op basis van de laatst gemaakte reizen krijgen reizigers een persoonlijk reisadvies, inclusief alternatieven om comfortabel of sneller buiten de drukste momenten van de dag om te reizen. Daarnaast kan MyOV ook gebruikt worden voor het gemakkelijk geld terugvragen bij vertraging of bij een vergeten check-out met de OV-Chipkaart. Tot 15 juli kunnen reizigers die de MyOV-app downloaden profiteren van een leuke actie. Zij ontvangen bij hun aanmelding punten voor een kop koffie of thee op het station.

Beter Benutten

Het MyOV-programma komt tot stand dankzij een bijdrage vanuit het programma Beter Benutten van Arriva, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en Overijssel. De app MyOV is een proef van één jaar voor de noordelijke treinlijnen en de Vechtdallijnen. Bij succes wordt MyOV een blijvend programma, dat wordt uitgebreid naar  meerdere vervoerders.