Nieuwbouw voor Havenkwartier Blauwestad

Het Havenkwartier van Blauwestad krijgt er 95 nieuwe woningen bij, geflankeerd door kleinschalige bedrijfs- en horecafuncties. De woningen worden gegroepeerd in hofjes rondom de haven. Projectontwikkelaar Geveke Bouw & Ontwikkeling koopt de de benodigde grond daarvoor van de provincie Groningen. De woningen komen op de markt voor een prijs vanaf 149.000 euro vrij op naam.

Het Havenkwartier van Blauwestad krijgt er 95 nieuwe woningen bij, geflankeerd door kleinschalige bedrijfs- en horecafuncties. De woningen worden gegroepeerd in hofjes rondom de haven. Projectontwikkelaar Geveke Bouw & Ontwikkeling koopt de de benodigde grond daarvoor van de provincie Groningen. De woningen komen op de markt voor een prijs vanaf 149.000 euro vrij op naam.

Bouw in drie fases

Met de verkoop van de kavels breekt er een nieuwe fase aan voor Blauwestad, dat vorig jaar haar tienjarig bestaan vierde. De woningbouw aan het Havenkwartier past in het vastgoedplan dat de provincie Groningen en de gemeente Oldambt in 2014 maakten voor Blauwestad.  De bouw gebeurt in drie fases. In de eerste fase worden 36 woningen gerealiseerd, die worden gegroepeerd in hofjes of pleintjes.

Geschakelde en gestapelde bouw

In het bestemmingsplan voor het Havenkwartier is van oudsher ruimte voor zowel vrijstaande bouw, twee-onder-een-kapwoningen als geschakelde en gestapelde bouw. Binnen die laatste mogelijkheid past het plan van Geveke, die op termijn kansen ziet voor 95 woningen rond de haven.