Nieuw werkschip voor provincie

Het nieuwe werkschip van de provincie Groningen, de ‘Thomas van Seeratt’ is donderdag 15 maart officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Mark Boumans. Hij doopte het schip niet; dat is voorbehouden aan vrouwen, in dit geval Sietske Faber van het MT. Het kanariegele werkschip wordt gebruikt voor werkzaamheden aan de Groninger kanalen, zoals reparaties aan bruggen en het snoeien van de waterkant.

 

De provincie Groningen heeft een nieuw werkschip, de ‘Thomas van Seeratt’ . Donderdag 15 maart werd het schip officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Mark Boumans. Hij doopte het schip niet; dat is voorbehouden aan vrouwen. Het kanariegele werkschip wordt gebruikt voor werkzaamheden aan de Groninger kanalen, zoals reparaties aan bruggen en het snoeien van de waterkant.

Thomas van Seeratt

De naam Thomas van Seeratt kwam voort uit een prijsvraag onder het personeel van de provincie Groningen. Uit 70 inzendingen kwam deze naam naar voren. Thomas van Seeratt was een van oorsprong Zweedse edelman, die in de 18e eeuw verantwoordelijk was voor de versteviging van de Groninger dijken.

Eigenschappen

Het werkschip vervangt zijn voorganger, die al 45 jaar oud was. Het nieuwe schip is 30 meter lang, 4,5 meter breed en heeft een diepgang van 1,10 meter. Aan boord van het schip zijn onder meer een werkplaats, een keuken en sanitaire voorzieningen aanwezig.