Nieuw programma Ondernemersregeling helpt bedrijven bij export naar Rusland

Bedrijven die willen exporteren naar Rusland kunnen met subsidie deelnemen aan een nieuw programma binnen de Groninger Ondernemersregeling. Het programma wordt aangeboden door het Nederland-Rusland Centrum in Groningen. Deelnemers krijgen tot maximaal € 5.000 vergoed van de provincie.

Russische markt

"De Russische markt biedt kansen, maar zonder kennis van de Russische cultuur is succesvol ondernemen kansloos", stelt het Nederland-Rusland Centrum, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en Gasunie. Het centrum ondersteunt Nederlandse en Russische bedrijven met internationaal zakendoen. 

Cultuurverschillen

Ondernemers die meer willen weten over zakendoen in Rusland kunnen het startpakket volgen. Hier komen onderwerpen aan bod als cultuurverschillen, douane, sancties en kansen op de Russische markt. Deelname aan de eendaagse training kost € 500. 

Russische zakenpartners

Voor bedrijven die de Russische markt willen verkennen is een vervolgpakket ontwikkeld. Ondernemers worden intensief gecoacht bij het betreden van de Russische markt. Ook krijgen ze praktische informatie en hulp bij het vinden van geschikte Russische zakenpartners. De kosten van dit pakket bedragen € 2.500. De verwachting is dat er jaarlijks zo'n vijftien Groningse ondernemers op weg worden geholpen. 

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot € 5000 voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen, willen exporteren of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waarbij ondernemers een traject kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen via onze website.