Nieuw P+R-terrein bij Groningen in gebruik genomen

De stad Groningen heeft er een nieuw P+R-terrein bij gekregen; aan de Friesestraatweg, bij de wijk Reitdiep. Het terrein biedt ruimte aan zo'n 300 auto's en heeft een goede bus- en fietsverbinding met de stad. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Paul de Rook namen het nieuwe P+R-terrein op woensdag 1 november officieel in gebruik.

Groene energie

De overkapping op het terrein houdt niet alleen auto's en fietsen droog, maar levert dankzij de 958 zonnepanelen op het dak ook groene energie (goed voor ongeveer 100 huishoudens). Het terrein krijgt op korte termijn ook laadpunten voor elektrische auto's. Reitdiep is het zesde P+R-terrein van de stad Groningen. Ook Haren, Hoogkerk, Kardinge, Meerstad en Europapark hebben een P+R.

Nieuwe campagne

De opening van het nieuwe terrein betekende eveneens de start van een nieuwe campagne van Groningen Bereikbaar die ervoor moet zorgen er meer automobilisten gebruik gaan maken van de P+R's. Vooral de komende tijd zal de verkeershinder door werkzaamheden aan de weg en het spoor toenemen.

Bekijk op ons Youtube-kanaal de video.