Nieuw Havenkwartier in Blauwestad officieel geopend

Het nieuwe Havenkwartier in Blauwestad is op 7 juni officieel geopend door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder van Oldambt Hans Polman. De haven beschikt over 130 ligplaatsen voor recreatievaart, een bootinlaat en aanlegsteigers. Ook is er een brasserie met uitkijktoren, een havenkantoor met douche en toilet en een nieuw verkoopcentrum. Tijdens het WaterWeekend van 8 en 9 juni is het Havenkwartier voor het eerst open voor publiek.

 

Het nieuwe Havenkwartier in Blauwestad is op 7 juni officieel geopend door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder van Oldambt Hans Polman. De haven beschikt over 130 ligplaatsen voor recreatievaart, een bootinlaat en aanlegsteigers. Ook is er een brasserie met uitkijktoren, een havenkantoor met douche en toilet en een nieuw verkoopcentrum. Tijdens het WaterWeekend van 8 en 9 juni is het Havenkwartier voor het eerst open voor publiek.

Aantrekkelijker voor toeristen en recreanten

Het nieuwe Havenkwartier heeft ook campeerplaatsen en een boulevardachtige wandelpromenade met bankjes. Verder is er een speelweide, een strand en een evenemententerrein met parkeerplaatsen. Het Havenkwartier moet Blauwestad aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten. De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hebben samen 3 miljoen euro geinvesteerd.

Bekijk de opening van het Havenkwartier op YouTube.