Nieuw Gronings fonds voor ontwikkeling nieuwe geneesmiddelen

Er is een nieuw fonds voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen: Pharma Connect Capital. In eerste instantie wordt hiervoor 8 miljoen euro beschikbaar gesteld. Op 12 oktober werd het fonds gepresenteerd door gedeputeerde Patrick Brouns. Tegelijkertijd werd ook het 'Pharma Portal' ge├»ntroduceerd. Hier kunnen initiatieven op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen begeleiding krijgen. Door de combinatie van het fonds en de mogelijkheid van begeleiding krijgt de ontwikkeling van medicijnen in Groningen een impuls. Dat is goed voor de verbetering van de gezondheidszorg. 

Initiatieven stimuleren

Om te stimuleren dat er meer goede initiatieven voor nieuwe geneesmiddelen komen, wordt actief samen gewerkt met het Pharma Portal. Binnen het portal worden initiatiefnemers van nieuwe idee├źn begeleid naar uitvoering. Binnen Pharma Portal is veel ervaring aanwezig op het gebied van de ontwikkeling van medicijnen. Experts kunnen goed beoordelen wat de kwaliteit van de medicijnen is en of ze commercieel interessant zijn.

Verbetering van gezondheidszorg

De samenwerking tussen financiers, academische organisaties en bedrijven is uniek in Nederland. Deze nieuwe aanpak kan zorgen voor innovatie, werkgelegenheid en een verbetering van gezondheidszorg.