Nieuw gebouw Noorderpoort Eemsdollard in Delfzijl geopend

Het nieuwe gebouw van Noorderpoort Eemsdollard Energy & Maritime in Delfzijl is op vrijdag 29 november feestelijk geopend. Ook werd gevierd dat het Noorderpoort Eemsdollard aangesloten is bij Energy College, een samenwerkingsverband van noordelijke opleidingsinstellingen, overheden en bedrijven om vakkrachten op mbo-niveau op te leiden voor de energiebranche. Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt onthulde de naam van het nieuwe Noorderpoortgebouw, temidden van een dansgroep en een blusboot.

Het nieuwe gebouw van Noorderpoort Eemsdollard Energy & Maritime in Delfzijl is op vrijdag 29 november feestelijk geopend. Ook werd gevierd dat het Noorderpoort Eemsdollard aangesloten is bij Energy College, een samenwerkingsverband van noordelijke opleidingsinstellingen, overheden en bedrijven om vakkrachten op mbo-niveau op te leiden voor de energiebranche. Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt onthulde de naam van het nieuwe Noorderpoortgebouw, temidden van een dansgroep en een blusboot. 

Technische opleidingen

De school biedt breed (energie)technisch onderwijs aan. Naast maritiem onderwijs, kunnen studenten opleidingen proces-operationele techniek volgen. Vooral windenergie is een opleidingsrichting waar het Noorderpoort Eemsdollard zich op richt. Zo is er bijvoorbeeld een opleiding voor onderhoudsmonteur windmolens te volgen.

Scheepsbrug

Het gebouw, dat op een centrale plek bij de oude sluis in Farmsum staat, is al een jaar in gebruik en nu officieel geopend. Reden hiervoor is dat de uitgebreide simulatieapparatuur voor zeevaart in het gebouw op zich liet wachten. Inmiddels bevindt zich een scheepsbrug op ware grootte in het gebouw, waarmee het binnenvaren van iedere wereldhaven kan worden nagebootst. In de werkplaats staat een gloednieuwe stoommachine voor de aandrijving van elektromotoren.

Energy College, waar Noorderpoort Eemsdollard bij aangesloten is, vormt het mbo-cluster binnen Energy Academy Europe (EAE), een opleidings- en onderzoeksinstituut gericht op energie en duurzaamheid.