Nieuw fietsecoduct ring oost wordt zaterdag 12 maart ingereden

Van vrijdagavond 11 maart 19.00 uur tot maandagochtend 14 maart 6.00 uur is de oostelijke ringweg in Groningen tussen Beijum-Zuid en Kardinge afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Van vrijdagavond 11 maart 19.00 uur tot maandagochtend 14 maart 6.00 uur is de oostelijke ringweg in Groningen tussen Beijum-Zuid en Kardinge afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad. Doorgaand verkeer moet omrijden via de zuidelijke en noordelijke ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Omleiding

Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute. Sportcentrum Kardinge blijft  ook bereikbaar. Voor niet-bestemmingsverkeer is het dringende advies om vooral  de omleidingsroute via de ring te volgen. Bij eerdere soortgelijke omleidingen liep het verkeer binnendoor vast.

Inrijden nieuw viaduct

Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel is aanwezig  om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de oostelijke ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op zijn plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaargezet op de ringweg. Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanuit het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College bekijken.

Afrondende werkzaamheden

Fietsers en voetgangers kunnen nog niet direct van het nieuwe fietsecoduct gebruikmaken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat vanaf begin april dit mogelijk zal zijn. Tot die tijd moeten de fietsers en voetgangers dan nog gebruikmaken van de huidige omleidingsroutes.

Twee ecoducten

Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad zijn nu de beide geplande fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de ringweg op www.ringgroningen.nl.