Nieuw essay in Belcamporeeks uitgereikt in provinciehuis

Ronald Ohlsen, de winnaar van het Belcampo Stipendium 2014, heeft op 27 november in het provinciehuis zijn essay 'Oliebollencabaret' gepresenteerd. Hij overhandigde het eerste exemplaar aan gedeputeerde Bote Wilpstra. Ohlsen heeft dit essay geschreven op uitnodiging van de provincie, die hem de literaire prijs in het voorjaar toekende. Het essay is verkrijgbaar in de boekhandel.

Ronald Ohlsen, de winnaar van het Belcampo Stipendium 2014, heeft op  27 november in het provinciehuis zijn essay 'Oliebollencabaret' gepresenteerd. Hij overhandigde het eerste exemplaar aan gedeputeerde Bote Wilpstra. Ohlsen heeft dit essay geschreven op uitnodiging van de provincie, die hem de literaire prijs in het voorjaar toekende. Het essay is verkrijgbaar in de boekhandel. 

Literaire traditie

Het Belcampo Stipendium is een schrijfopdracht die iedere twee jaar wordt toegekend aan een talentvolle schrijver of dichter die een link heeft met de provincie Groningen. De provincie wil hiermee literair talent in Groningen stimuleren. Het eerste stipendium werd in 1995 toegekend. Inmiddels is de Belcamporeeks uitgegroeid tot een literaire traditie. Eerdere winnaars waren onder andere Louis Stiller, Nanne Tepper, Max Niematz en Coen Peppelenbos.