Nieuw dalkortingsproduct voor bussen en treinen in Noord-Nederland

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw dalkortingsproduct voor de OV-chipkaart te koop bij Qbuzz en Arriva: Dalvoordeel Noord-Nederland. Met dit product reizen klanten tijdens daluren in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe met 40 procent korting in de bussen van Qbuzz en de bussen en treinen van Arriva. Het product Dalvoordeel Noord-Nederland kost 25 euro en is twaalf maanden geldig.

Korting voor reizen in drie provincies

Dalvoordeel Noord-Nederland is in Friesland, Groningen en Drenthe doordeweek geldig in de bussen vóór 7.00 uur en na 9.00 uur. In de treinen van Arriva is deze op weekdagen geldig vóór 6.30 uur en na 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen geldt Dalvoordeel Noord-Nederland de hele dag in bus en regionale trein.

Voordeliger en makkelijker

Fleur Gräper-van Koolwijk, gedeputeerde en voorzitter van het OV-bureau Groningen Drenthe:“We kregen regelmatig van reizigers de vraag of de 40/4 korting ook geldig was in Friesland. Met het nieuwe kortingsproduct krijgen OV-reizigers vanaf 1 januari 2018 naast dalkorting in de bussen van Qbuzz ook dalkorting in de Friese bussen van Arriva. Maar daar houdt het niet op. Ook voor de Arriva-treinen in Groningen, Drenthe en Friesland geldt de 40 procent korting tijdens daluren.”

Opvolger 40/4 Qbuzz

Dalvoordeel Noord-Nederland is in Groningen en Drenthe de opvolger van het bekende 40/4 reisproduct. Dit kortingsproduct bood tijdens daluren 40 procent korting in de bussen van Qbuzz. Vanaf 1 januari 2018 is het 40/4 reisproduct niet meer verkrijgbaar. Reizigers in bezit van een nog lopend 40/4 reisproduct kunnen nog tot 1 februari 2018 tijdens daluren met korting reizen in de bussen van Qbuzz.

Meer informatie over Dalvoordeel Noord-Nederland is beschikbaar op dalvoordeelnoordnederland.nl.