Niedersachsen-Ticket plus Groningen nu ook op Hoofdstation Groningen te koop

Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen is nu ook op het Hoofdstation Groningen verkrijgbaar. Met het ticket, dat eerder alleen online te koop was, kun je voordelig naar de Duitse deelstaat Nedersaksen reizen. Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen is te krijgen bij het nieuwe loket van Deutsche Bahn (DB), dat op 2 december werd geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Henk Feijen van Arriva Noord-Nederland.

Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen is nu ook op het Hoofdstation Groningen verkrijgbaar. Met het ticket, dat eerder alleen online te koop was, kun je voordelig naar de Duitse deelstaat Nedersaksen reizen. Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen is te krijgen bij het nieuwe loket van Deutsche Bahn (DB), dat op 2 december werd geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Henk Feijen van Arriva Noord-Nederland.

Meer reizigers

Het aantal reizigers op het traject tussen Groningen en Leer, de Wiederline, is de afgelopen tijd flink gegroeid. Ook vanuit Duitsland wordt steeds meer gebruik gemaakt van de Wiederline. De groei van het aantal reizigers is vooral te danken aan de verbeterde dienstregeling en de voordelige beschikbare tickets, zoals het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. Sinds eind 2013 rijdt tussen Groningen en Leer  van maandag tot en met zaterdag elk uur een trein. Vanaf 13 december rijdt de trein tussen beide steden op zondag ook elk uur.

Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen is ontwikkeld door de Duitse openbaar vervoersorganisatie Niedersachsentarif, in samenwerking met Arriva.