Negatief zwemadvies oostelijk strand Lauwersmeer

Voor het zwemwater bij het oostelijk strand Lauwersmeer geldt vanaf heden een negatief zwemadvies vanwege algen. Er bestaat een verhoogd risico voor de volksgezondheid. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. Ook hondenbezitters wordt aangeraden hun honden niet in het water te laten zwemmen. De komende dagen wordt er extra onderzoek verricht. De provincie Groningen gaat borden plaatsen om zwemmers ter plekke te informeren.

Voor het zwemwater bij het oostelijk strand Lauwersmeer geldt vanaf heden een negatief zwemadvies vanwege algen. Er bestaat een verhoogd risico voor de volksgezondheid. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. Ook hondenbezitters wordt aangeraden hun honden niet in het water te laten zwemmen. De komende dagen wordt er extra onderzoek verricht. De provincie Groningen gaat borden plaatsen om zwemmers ter plekke te informeren.

Controle zwemlocaties

De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater in de maanden mei tot en met september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteri├źn in het water aanwezig zijn die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week ge├»nspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd en volgt daarover een mededeling op onze website en in de pers.

Meer informatie

Algemene informatie en het laatste nieuws over zwemwaterlocaties is te vinden op onze zwemwaterkaart, www.zwemwater.nl of NOS Teletekst (pagina 725). Voor smartphones is een speciale app beschikbaar. Voor informatie over gezondheidsklachten kunt u terecht bij de GGD.