Negatief zwemadvies De Eems Termunten wordt waarschuwing blauwalg

Voor De Eems in Termunten geldt een waarschuwing voor blauwalg. Eerder had de provincie Groningen een negatief zwemadvies afgegeven, maar de hoeveelheid blauwalgen in het water is inmiddels afgenomen. Op dit moment is er een klein risico voor de volksgezondheid aanwezig. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. De provincie heeft ter plekke borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

 

Voor De Eems in Termunten geldt een waarschuwing voor blauwalg. Eerder had de provincie Groningen een negatief zwemadvies afgegeven, maar de hoeveelheid blauwalgen in het water is inmiddels afgenomen. Op dit moment is er een klein risico voor de volksgezondheid aanwezig. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. De provincie heeft ter plekke borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over waterkwaliteit wordt bekend gemaakt via onze website, waar u een kaart van de zwemplassen vindt. Ook kunt u bellen met de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen (tel. 050 - 316 4455) of kijken op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD (tel: 050 367 41 77 op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).