Nederlands-Duits project 'Groen Gas' van start gegaan

Op donderdagmiddag 18 oktober is in het Duitse Papenburg het startschot gegeven voor het project ‘Groen Gas’. Het project richt zich op de productie van groen gas, bijvoorbeeld via vergisting van organische (rest)producten. Groen gas, dat in de plaats gebruikt kan worden van aardgas, vermindert de CO2-uitstoot en verbetert de luchtkwaliteit. Tijdens de start van het project is ook de eerste sportwagen die op groen gas rijdt, een Porsche 928, in gebruik genomen.

 

Op donderdagmiddag 18 oktober is in het Duitse Papenburg het startschot gegeven voor het project ‘Groen Gas’. Het project richt zich op de productie van groen gas, bijvoorbeeld via vergisting van organische (rest)producten. Groen gas, dat in de plaats gebruikt kan worden van aardgas, vermindert de CO2-uitstoot en verbetert de luchtkwaliteit. Tijdens de start van het project is ook de eerste sportwagen die op groen gas rijdt, een Porsche 928, in gebruik genomen.

Nederland en Duitsland

In het project werken 63 organisaties uit Nederland en Duitsland samen om de introductie van groen gas te versnellen. Dat gebeurt via het delen van kennis een innovatie. De deelnemers zijn afkomstig uit het grensgebied van de vijf Noord-Nederlandse provincies en de Duitse deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe zijn voortrekkers in dit project. 

Europese subsidieregeling

Groen Gas is een Interreg-project. Interreg is een Europese subsidieregeling, waarbinnen partijen uit meerdere landen samenwerken in projecten op het terrein van de ruimtelijke en regionale ontwikkeling. In totaal is er 10 miljoen euro voor dit project beschikbaar.