Nachttrein Groningen en Drenthe vanaf vrijdagnacht 18 december

Vanaf 18 december rijdt er iedere vrijdagnacht een nachttrein van Groningen naar Amsterdam. Bovendien rijdt er dan een extra trein vanuit Randstad door via Zwolle naar Groningen. De nachttrein vertrekt om 00.25 uur uit Groningen en rijdt via Zwolle en de Hanzelijn naar Amsterdam Centraal. De trein stopt op alle stations tussen Groningen en Zwolle en komt om 2.39 uur aan op station Amsterdam Centraal. Daar sluit de trein aan op het nachtnet in de Randstad.

Vanaf 18 december rijdt er iedere vrijdagnacht een nachttrein van Groningen naar Amsterdam. Bovendien rijdt er dan een extra trein vanuit de Randstad door via Zwolle naar Groningen. De nachttrein vertrekt om 00.25 uur uit Groningen en rijdt via Zwolle en de Hanzelijn naar Amsterdam Centraal. De trein stopt op alle stations tussen Groningen en Zwolle en komt om 2.39 uur aan op station Amsterdam Centraal. Daar sluit de trein aan op het nachtnet in de Randstad.

Groningen - Amsterdam

Met de extra nachttrein worden Groningen en Drenthe aantrekkelijker voor bezoekers uit de Randstad die uit eten zijn geweest, een evenement hebben bezocht of op bezoek zijn geweest bij familie. In de zomermaanden wordt bovendien een extra mogelijkheid geboden om naar Schiphol te reizen voor chartervluchten die al vanaf 5.00 uur vertrekken.

Rotterdam - Groningen

Daarnaast gaat de laatste Intercity (vertrektijd 00.05 uur) van Rotterdam naar Zwolle doorrijden naar Groningen met een stop op alle tussengelegen stations (Meppel, Hoogeveen, Beilen, Assen, Haren en Europapark). Deze trein komt om 2.53 uur aan in Groningen. Mensen uit Groningen en Drenthe die naar een concert of het theater in de Randstad zijn geweest, kunnen dus makkelijker en later thuis komen met het openbaar vervoer.

Proef van 2 jaar

Het gaat in eerste instantie om een proef van twee jaar. De nachttrein wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen.