N964 twee weken gestremd tussen A7 en Kloosterbrug bij Winschoten

De provinciale weg N964 is van maandag 9 oktober 6.00 uur tot maandag 23 oktober 6.00 uur tussen de aansluiting met de A7 en de Kloosterbrug bij Winschoten afgesloten. De provincie laat dan groot asfaltonderhoud uitvoeren aan de weg en het fietspad. De rijbaan krijgt nieuw asfalt en er wordt nieuwe belijning aangebracht. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de A7, de Beertsterweg (rotonde Blauwe Roos) en de Oostelijke Rondweg N367.

Omleidingen

De kruising met de verkeerslichten bij de Graaf Adolfbrug blijft open voor het verkeer in de richtingen Eextahaven en Scheemda. De stremming geldt ook voor het fietspad langs de N964. Fietsers vanuit Scheemda in de richting Winschoten worden omgeleid via Heiligerlee. Fietsers uit de richting Midwolda worden omgeleid via Noordereinde en de rotonde Blauwe Roos.

Fietspad

Het fietspad langs de N964 krijgt ook nieuw asfalt. Het geplande onderhoud van het fietspad wordt aangegrepen om tegelijk ook de verkeersveiligheid op het fietspad te verbeteren. Op het gedeelte van het fietspad waar dit nog een parallelweg is, wordt dit aangepast. Bij de kruising met de Veenweg krijgen fietsers straks voorrang. Hiervoor wordt het kruispunt aangepast. Bij de toegangsweg naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Scheemda wordt een markering aangebracht om aan te geven dat fietsers daar voorrang hebben. Verder wordt nog een aantal obstakels langs het fietspad verwijderd om het fietspad veiliger te maken.