N366 Veendam-Nieuwe Pekela dit weekend afgesloten

De provinciale weg N366 is van vrijdag 22 maart 18:00 uur tot maandagochtend 25 maart 6.00 uur tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Na de afsluiting blijft de zuidelijke op- en afrit bij de Tonckelweg (Ommelanden) afgesloten. Ook hiervoor gelden omleidingsroutes. Doorgaand verkeer op de N366 kan na maandagochtend 6.00 uur weer gebruikmaken van de weg.

Afsluiting

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verbreed en verdubbeld. De afgelopen maanden heeft de aannemer gewerkt aan het wegvak tussen de op- en afritten in. De komende tijd worden de op- en afritten bij de Tonckelweg (Ommelanden) aangepakt. Om de weg voor te bereiden op de volgende fase, wordt de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten van vrijdag 22 maart 18.00 uur tot maandag 25 maart 6.00 uur.

Planning

De afgelopen maanden is het wegvak tussen Veendam en Nieuwe Pekela gedeeltelijk verdubbeld en verbreed. De werkzaamheden aan de zuidbaan is afgerond; dit voorjaar wordt de noordbaan afgerond. Ondertussen begint de aannemer met de volgende fase van de werkzaamheden: de zuidelijke op- en afrit bij de Tonckelweg. Dit duurt ongeveer vijf weken. Daarna wordt er gewerkt aan de noordelijke op- en afrit. Na de Tonckelweg zijn de op- en afritten bij Nieuwe Pekela aan de beurt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela na de zomer klaar. Door weersomstandigheden kan de planning nog wijzigen.