N366 tussen Veendam en Ter Apel krijgt nieuwe aansluitingen

De provincie gaat twee aansluitingen van de N366 tussen Veendam en Ter Apel aanpakken. Het gaat om de aansluiting op de Nulweg in Ter Apel en de aansluiting op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apelkanaal/Jipsingboermussel. De aansluitingen worden ongelijkvloers gemaakt. Daarmee zijn stoplichten niet meer nodig en kan het verkeer beter doorstromen, zodat de weg veiliger wordt. De aanpak van de twee aansluitingen maakt deel uit van het project N366 Veilig.

 

De provincie gaat twee aansluitingen van de N366 tussen Veendam en Ter Apel aanpakken. Het gaat om de aansluiting op de Nulweg in Ter Apel en de aansluiting op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apelkanaal en Jipsingboermussel. De aansluitingen worden ongelijkvloers gemaakt. Daarmee zijn stoplichten niet meer nodig en kan het verkeer beter doorstromen, zodat de weg veiliger wordt. De aanpak van de twee aansluitingen maakt deel uit van het project N366 Veilig.

Aansluiting N366-Nulweg

Bij het ongelijkvloers maken van de aansluiting van de N366 met de Nulweg maakt de provincie gebruik van het al bestaande viaduct over de N366. Daar waar de N366 aansluit op de Nulweg worden twee rotondes aangelegd. We trekken ook het bestaande fietspad langs de Nulweg over het viaduct door, zodat er een veilige fietsroute ontstaat. De aanpak van de provincie sluit aan bij de plannen van de gemeente Vlagtwedde. Zo ontstaat er eenheid tussen de verschillende wegen. Provincie een gemeente betalen het project. Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2013.  

Aansluiting N366-A.G. Wildervanckweg

De N366 bij Ter Apelkanaal en Jipsingboermussel wordt opgehoogd, maar de nieuwe aansluiting met de A.G. Wildervanckweg (bij aardappelzetmeelfabrikant Avebe) komt lager te liggen: op maaiveldniveau. Ook deze werkzaamheden moeten beginnen in 2013. De kosten zijn voor de rekening van de provincie, de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal en de bedrijven op het naburige industrieterrein.

Veel ongelukken

Het verkeer op de huidige provinciale weg N366 tussen Veendam, Stadskanaal en Ter Apel stroomt onvoldoende door. Er gebeuren veel ongelukken en de wisselende maximumsnelheden zorgen voor verwarring bij weggebruikers. Om deze problemen op te lossen pakt de provincie de weg aan. De politie voert bovendien gericht snelheidscontroles uit en geeft extra voorlichting over veiligheid op de weg. In 2015 moeten alle werkzaamheden aan de hele N366 zijn afgerond.

Lees meer over de aanpak van de N366 op www.n366veilig.nl.