N366 Alteveer – Stadskanaal afgesloten van 12 november tot 10 december

De provinciale weg N366 tussen Alteveer en Stadskanaal is van maandag 12 november tot maandag 10 december afgesloten voor al het verkeer. De weg wordt afgesloten omdat de weg wordt verbreed. Met de verbreding van de weg moet de verkeersveiligheid verbeteren. Automobilisten wordt aangeraden om tijdens de afsluiting de aangegeven omleidingsroutes te volgen en de navigatie uit te schakelen. 

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden langs de weg met borden aangegeven. Een kaartje met de omleidingsroutes staat aangegeven op de website N366veilig.nl. De omleidingsroutes zijn niet de kortste routes. Sommige kortere routes zijn namelijk niet geschikt voor het vele en grote verkeer van de N366.

Routes gestremd

Vooral de Veenhofsweg (parallel aan de N366) lijkt een aantrekkelijke alternatieve route maar deze smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren en er rijden veel fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom zijn de Veenhofsweg, Alteveersterweg en Poortmanswijk tijdens de werkzaamheden aan de N366 gestremd voor doorgaand verkeer. De route kan alleen gebruikt worden door bewoners van deze wegen en door fietsers. Tijdens de stremming vinden ook werkzaamheden plaats aan deze wegen. Doordat het verkeer van de N366 niet over de alternatieve route kan rijden, kunnen fietsers, waaronder scholieren, veilig over de Veenhofsweg en Alteveersterweg blijven rijden. 

Samen wegwerken

De N366 wordt afgesloten, zodat wegwerkers veilig aan de slag kunnen met de verbreding. Uit onderzoek blijkt dat wegwerkers in Nederland zich regelmatig onveilig voelen tijdens hun werk. Daarom vragen de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie aandacht voor veilig gedrag van weggebruikers en wegwerkers. Dit gebeurt met de campagne Samen Wegwerken.