N361 tussen Groningen en Munnikeweg Adorp gestremd 15 juli tot en met 23 augustus

Van 15 juli tot en met 23 augustus wordt de provinciale weg N361 tussen Groningen en de Munnikeweg (tussen Adorp en Sauwerd) volledig gestremd voor doorgaand verkeer. Mensen die in Adorp of aan de N361 wonen of een bedrijf hebben kunnen altijd hun woning of bedrijfspand bereiken.

Kern Sauwerd

Verkeersveiligheid

De weg wordt gestremd vanwege groot onderhoud. Verder wordt op een aantal kruisingen de verkeersveiligheid verbeterd en de dorpskern van Adorp wordt opnieuw ingericht. Met de maatregelen worden de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit van Adorp verbeterd.

Omleidingsroutes

Voor weggebruikers die de N361 gebruiken om bij een bestemming boven Adorp te komen worden omleidingsroutes aangegeven. Zij moeten rekeninghouden met een extra reistijd van ongeveer tien minuten. De omleidingsroutes zijn verdeeld over een groot deel van de provincie. Dit is bewust gedaan, zodat de stroom verkeer over de provincie wordt verdeeld en niet één weg of gebied alle extra weggebruikers voor de deur langs krijgt. Alle omleidingen worden vanaf Groningen met gele borden aangegeven. Meer informatie over omleidingsroutes is te vinden op www.n361veilig.nl .

Fietsers

Fietsers kunnen tijdens de hele stremming gebruik blijven maken van de route. De fietspaden krijgen als eerste een nieuwe laag asfalt en tijdens het aanbrengen hiervan wordt een deel van de hoofdrijbaan afgezet voor fietsers.

Bussen

De buslijnen 65 en 163c richting Lauwersoog rijden  tijdens de stremming een gewijzigde route. Een aantal tussenliggende haltes vervallen. Meer informatie is te vinden via OV9292 en op de schermen in de bussen.

Hinder beperken

De provincie probeert de hinder bij de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Daarom vinden de werkzaamheden plaats in de zomer. Verder worden de omleidingsroutes zoveel mogelijk over de provincie verdeeld en wordt de planning zodanig opgesteld dat bestemmingsverkeer altijd bij zijn huis of bedrijf kan komen. Helaas kan hinder nooit helemaal worden voorkomen.