Museum Het Hoogeland krijgt 100.000,- euro voor nieuwe aula

Het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum krijgt een nieuwe aula. Het museum gaat in de zaal veel nieuwe creatieve en culturele activiteiten organiseren zoals lezingen, workshops en symposia. De provincie Groningen levert een bijdrage van 100.000,- euro. Ook andere organisaties kunnen hier straks culturele activiteiten regelen. Daarmee krijgt het museum meer mogelijkheden.

 

Het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum krijgt een nieuwe aula. Het museum gaat in de zaal veel nieuwe creatieve en culturele activiteiten organiseren zoals lezingen, workshops en symposia. De provincie Groningen levert een bijdrage van 100.000,- euro. Ook andere organisaties kunnen hier straks culturele activiteiten regelen. Daarmee krijgt het museum meer mogelijkheden.

Extra inkomsten

De nieuwe aula wordt mogelijk dankzij het verbouwen van de voormalige gymzaal die ligt op het terrein van het museum. In totaal gaat de verbouwing 500.000 euro kosten. Naast de provincie leveren de gemeente Eemsmond, bedrijven, Leader Hoogeland, fondsen en het museum zelf een bijdrage in de kosten. Bij de aula komt ook een horecagelegenheid, die het museum extra inkomsten op moet leveren.

Monumentaal pand

Met de investeringen in de culturele faciliteiten in Groningen wil de provincie ervoor zorgen dat dat er plekken ontstaan of behouden blijven, waar culturele organisaties elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken. In dit geval wordt door deze investering ook een monumentaal pand in stand gehouden.