Motorrijderscampagne vraagt aandacht voor veilige motorkleding

Het voorjaar is in aantocht, hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. Het Verkeer- en Vervoerberaad van Groningen en van Drenthe en de politie helpen motorrijders graag om veilig op pad te gaan. In de bijbehorende voorlichtingscampagne is aandacht voor veilige motorkleding en goede zichtbaarheid op de weg.

Het voorjaar is in aantocht, hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. De politie en het Verkeer- en Vervoerberaad van Groningen en van Drenthe helpen motorrijders graag om veilig op pad te gaan en zijn daarom een voorlichtingscampagne gestart. Daarin is aandacht voor veilige motorkleding en goede zichtbaarheid op de weg.

Motorpak

Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën goed bij een val. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Het dragen van een goed passende helm is uiteraard verplicht. Daarnaast is het belangrijk om opvallende kleding te dragen. Reflecterend materiaal vergroot de zichtbaarheid van motorrijders.

Weg

Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Werkende verlichting is belangrijk om vooruit te kunnen kijken. Andere weggebruikers zien motorrijders dan bovendien beter.

Technische staat

Tot slot doen motorrijders er goed aan om vóór de eerste voorjaarsrit hun motor te controleren. Het lang stilstaan in de winter is bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Ook de rijvaardigheid even oefenen kan ongelukken voorkomen.

?
Flyers en posters

Op Facebook, Twitter en de website zijn er de komende periode tips te vinden om veilig en zichtbaar op pad te gaan. Ook hebben motorclubs, -dealers en -rijscholen inmiddels campagneposters en flyers ontvangen om zelf op te hangen en uit te delen. De campagne is vanaf eind maart in de hele provincie te zien op borden langs de kant van de weg.