Molshopen markeren eind van vorstperiode

Nu de vorstperiode op haar eind loopt, krijgen steeds meer mensen last van molshopen in de tuin. Dat komt omdat regenwormen, het voornaamste voedsel van de mollen tijdens een periode van vrieskou dieper de bodem in gaan. Dan graven mollen ook dieper.

 

Nu de vorstperiode op haar eind loopt, krijgen steeds meer mensen last van molshopen in de tuin. Dat komt omdat regenwormen, het voornaamste voedsel van de mollen tijdens een periode van vrieskou dieper de bodem in gaan. Dan graven mollen ook dieper.

Rijen molshopen

Als het minder koud wordt, komen de wormen weer naar boven, achtervolgd door de mollen. Ze graven dan vlak onder de oppervlakte hun gangen. Die gangen zijn vaak goed te volgen, door de rij molshopen in de tuin, of in een weiland of berm.

Extra molshopen

Volgens de Zoogdiervereniging heeft het wegvangen van mollen niet zoveel zin, omdat er binnen 24 uur een andere mol de gangen van de weggevangen mol overneemt. Niet zelden gaat die de boel dan nog eens opschonen, zodat er bovengronds nog een aantal extra molshopen bij komt.