Mobiele telefoon helpt jonge suikerpatiënt bij therapie

Kinderen met diabetes kunnen vanaf het najaar via hun mobiele telefoon geholpen met hun behandeling. Bijvoorbeeld met een sms die ze er aan herinnert dat het tijd is voor hun medicijnen.

Kinderen met diabetes kunnen vanaf het najaar via hun mobiele telefoon geholpen met hun behandeling. Bijvoorbeeld met een sms die ze er aan herinnert dat het tijd is voor hun medicijnen. Een Gronings ICT-bedrijf ontwikkelt hiervoor een mobiel informatiesysteem met bijbehorende website voor jonge suikerpatiënten en hun ouders/verzorgers. De provincie Groningen geeft een subsidie van 91.209 euro voor dit vernieuwende zorgproject.

Tijd voor je medicijn

In Nederland hebben zo'n 5.000 kinderen onder de 15 jaar diabetes. Diabetespatiënten moeten nauwgezet hun therapie volgen. Kinderen zijn meestal te jong om zelf op het juiste moment hun medicijnen in te nemen. Dit is niet alleen een groot probleem voor de patiënten zelf, maar ook voor hun sociale omgeving. Het nieuwe systeem helpt jonge suikerpatiënten hun therapie goed te volgen. Op zijn mobiele telefoon kan het kind aangeven of hij z'n bloed gecontroleerd heeft. De jonge patiënt krijgt ook een persoonlijke website met zijn eigen dagplanning. Van daaruit worden bijvoorbeeld sms-berichten naar zijn mobiel gestuurd dat het tijd is voor zijn medicijn. 

Innovatief Actieprogramma Groningen

Wij subsidiëren het project vanuit het Innovatief Actieprogramma Groningen 2 (IAG 2). Het IAG2 is een subsidieprogramma voor experimentele projecten die de innovatiekracht van onze provincie versterken. Wij zien innovatie als een voorwaarde voor economische groei, duurzame ontwikkeling en een hogere welvaart.