Minister Wiebes vanmiddag op verzoek naar Groningen voor spoedberaad

Op verzoek van de tien aardbevingsgemeenten en de provincie komt minister Wiebes vanmiddag naar Groningen. Op 22 mei 2018 zijn de besprekingen aan de Bestuurlijke Tafel over de aardbevingsproblematiek vastgelopen. De minister wil de versterking van onveilige huizen voorlopig stopzetten in afwachting op het advies van de Mijnraad.

Dringend verzoek

Wij vinden dat inwoners, waarbij het versterkingsproces al in gang gezet is en die weten dat ze in een onveilig huis wonen, niet nog langer in onzekerheid mogen blijven. Toen afgelopen week ook nog het bericht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders kwam over het beschikbaar stellen van zijn positie hebben wij de minister dringend verzocht om op korte termijn naar Groningen te komen.

Schenden van veiligheid en vertrouwen

De recente ontwikkelingen staan op gespannen voet met de inhoudelijke afspraken en de afgesproken besluitvormingsprocedures. Dit alles schaadt twee belangrijke doelen waar we samen aan werken: veiligheid en vertrouwen.

Meer informatie is te lezen in de brief van afgelopen vrijdag die namens de tien aardbevingsgemeenten en provincie aan minister Wiebes is verstuurd.