Meldpunt moet zorgen voor minder ingewikkelde regelgeving

Heeft u klachten over ingewikkelde regelgeving van de provincie Groningen? Of vindt u bepaalde regels overbodig? Hiervoor kunt u nu terecht bij het Meldpunt Minder regels. Dit meldpunt moet ervoor zorgen dat overbodige en ingewikkelde regels afgeschaft of eenvoudiger worden. Op de website is er ook wat veranderd: de verschillende regelingen zijn nu makkelijker terug te vinden en staan niet langer in pdf-bestanden.

 

Heeft u klachten over ingewikkelde regelgeving van de provincie Groningen? Of vindt u bepaalde regels overbodig? Hiervoor kunt u nu terecht bij het Meldpunt Minder regels. Dit meldpunt moet ervoor zorgen dat overbodige en ingewikkelde regels afgeschaft of eenvoudiger worden. Op de website is er ook wat veranderd: de verschillende regelingen zijn nu makkelijker terug te vinden en staan niet langer in pdf-bestanden.

Minder complex

We bekijken hoe we de klachten, meldingen en suggesties die bij het meldpunt Minder regels binnenkomen kunnen gebruiken om onze regelgeving aan te passen en minder complex te maken. Het is de bedoeling dat het voor burgers, instellingen of bedrijven straks makkelijker wordt om bijvoorbeeld een vergunning of subsidie aan te vragen.

Minder regels, betere dienstverlening

Het meldpunt Minder regels en de verbeteringen op de website komen voort uit het project 'Minder regels, betere dienstverlening', dat eind 2012 van start gegaan is. Het doel is om onze dienstverlening te verbeteren. Eerder hebben we al onderzoek gedaan naar wat Groninger ondernemers van onze dienstverlening vinden. Verder werken we aan een snelloket, waarmee procedures die te maken hebben met de Wet ruimtelijk ordening, sneller afgehandeld worden. In 2014 komt er een zogenaamd front office, waar we burgers, instellingen of bedrijven eenduidig helpen.