Meld u aan voor eerste Dag van de Daadkracht

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert de provincie Groningen samen met Kennisplatform Roeg & Roem de eerste Dag van de Daadkracht. Op deze dag kunnen projecten in de krimpregio's zich aan het grote publiek presenteren. Het kan gaan om een bewonersinitiatief, een zorgcoöperatie, een duurzaam dorp of een ander voorbeeld. Met de Dag van de Daadkracht wil de organisatie laten zien hoe Groningers met lef en creativiteit de krimp te lijf gaan.

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert de provincie Groningen samen met Kennisplatform Roeg & Roem de eerste Dag van de Daadkracht. Op deze dag kunnen projecten in de krimpregio's zich aan het grote publiek presenteren.
Het kan gaan om een bewonersinitiatief, een zorgcoöperatie, een duurzaam dorp of een ander voorbeeld. Met de Dag van de Daadkracht wil de organisatie laten zien hoe Groningers met lef en creativiteit de krimp te lijf gaan.

Niet alleen negatieve effecten 

De Dag van de Daadkracht is er voor bedoeld om te laten zien dat krimp niet alleen negatieve effecten heeft. Vele initiatieven zetten zich in voor de leefbaarheid van hun dorp of wijk. Achter elke deur is energie, enthousiasme en kennis terug te vinden. Mensen komen bij elkaar en zetten zich in voor een gezamenlijk doel.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich vóór 7 mei aanmelden om deel te nemen aan de Dag van de Daadkracht. Initiatieven moeten plaatsvinden in een krimpgemeente (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, de Marne, Menterwolde, Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Stadskanaal, Veendam of Vlagtwedde). Het gaat daarbij om projecten die bijdragen aan het behoud van de leefbaarheid in een dorp of wijk. Meer informatie over de Dag van de Daadkracht is te vinden op www.dagvandedaadkracht.nl, op Facebook of op Twitter (@dagvddaadkracht).