Meerwegbrug bij Haren van 3 augustus tot 3 september gestremd

De Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren is van vrijdag 3 augustus tot maandag 3 september 06.00 uur gestremd. De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een noodbrug geplaatst.

Renovatie

De Meerwegbrug wordt grondig gerenoveerd. De elektrotechnische installatie van de brug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer.

Beperkte overlast

Halverwege de Meerweg brengt de gemeente Haren ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt aan. Op de plaats waar de werkzaamheden plaatsvinden is de weg maar voor de helft beschikbaar. De werkzaamheden bij de Meerweg en de Meerwegbrug vinden in de zomervakantie plaats om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.