Meer dan 900 ton zout gestrooid op provinciale wegen

Provinciemedewerkers zijn deze week druk in de weer geweest om de wegen begaanbaar te houden. Tot nu toe is er in totaal meer dan 900 ton zout gestrooid. Vanwege de aanhoudende ijzel hebben de strooiwagens de afgelopen dagen zowel 's nachts als overdag meerdere rondes gemaakt. Per strooironde zijn de wagens ongeveer tweeënhalf uur onderweg.

Provinciemedewerkers zijn deze week druk in de weer geweest om de wegen begaanbaar te houden. Tot nu toe is er in totaal meer dan 900 ton zout gestrooid. Vanwege de aanhoudende ijzel hebben de strooiwagens de afgelopen dagen zowel 's nachts als overdag meerdere rondes gemaakt. Per strooironde zijn de wagens ongeveer tweeënhalf uur onderweg.

Goed begaanbaar

De wegen zijn de afgelopen dagen redelijk goed begaanbaar geweest. Alleen de gladheid op viaducten, op- en afritten en kruispunten blijft moeilijk te bestrijden. Dit komt doordat deze weggedeelten vaak hoger liggen dan de normale weg en daardoor kouder zijn (en dus glad blijven). Daarnaast is op deze delen vaak minder verkeer om het zout goed in te rijden. Datzelfde geldt voor de fietspaden, die ook moeilijk goed begaanbaar zijn te houden.

Wegbeheerder

De provincie Groningen is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de provinciale wegen. In totaal moeten we ruim 500 kilometer aan autowegen en ruim 200 kilometer aan fietspaden strooien. Bijna veertig medewerkers van de provincie zorgen ervoor dat deze klus geklaard wordt. De overige wegen worden gestrooid door Rijkswaterstaat en gemeenten.