Medewerkers Hanzehogeschool Groningen schoonste reizigers van Nederland

Werknemers van de Hanzehogeschool Groningen zijn de schoonste reizigers van Nederland. 21 hogeschoolmedewerkers deden in april mee met de wedstrijd Low Car Diet. Een maand lang reisden ze zo weinig mogelijk met de auto en zochten ze naar een milieuvriendelijker alternatief, zoals het openbaar vervoer of de fiets. Op donderdag 2 juni reikte gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk de prijs uit aan Paul van der Wijk, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool.

Laagste gemiddelde uitstoot

Van alle deelnemende bedrijven en organisaties zorgde de Hanzehogeschool met 24 gram CO2-uitstoot per kilometer voor de laagste gemiddelde uitstoot, waarmee de eerste plaats in de categorie 'schoonst reizende bedrijf' behaald werd. Het bedrijf dat zorgde voor de meeste besparing was Strukton; daarmee werd het bedrijf de landelijke winnaar van het Low Car Diet 2016.

Landelijke wedstrijd

Ongeveer 400 medewerkers van 11 bedrijven en instellingen in Groningen deden in april mee aan de wedstrijd Low Car Diet. Landelijk deden in totaal 27 bedrijven en instellingen mee. Daarbij kwam de Hanzehogeschool als schoonst reizende instelling uit de bus. Op 19 mei mocht gedeputeerde Gräper-van Koolwijk de prijs voor de Hanzehogeschool in ontvangst nemen. Donderdag 2 juni bracht ze de prijs bij de winnaar langs.

Groningen Bereikbaar

In Groningen werd Low Car Diet ondersteund door Groningen Bereikbaar. Door zich te verbinden aan dit soort initiatieven wil Groningen Bereikbaar andere manieren van reizen stimuleren. Anders reizen en werken leidt tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Rijkswaterstaat, de Regio Groningen Assen, ProRail, de provincie Drenthe en het gezamenlijke bedrijfsleven.