Max van den Berg collecteert voor de Anjeractie

Max van den Berg steekt de handen uit de mouwen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het hele bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen gaat onder leiding van voorzitter Max van den Berg op maandag 16 mei collecteren in de Plantsoenbuurt in Groningen.

Max van den Berg steekt de handen uit de mouwen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het hele bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen gaat onder leiding van voorzitter Max van den Berg op maandag 16 mei collecteren in de Plantsoenbuurt in Groningen.

Anjeractie

De Anjeractie wordt voor de 66e keer gehouden en is van 16 tot en met 21 mei. Tijdens de Anjeractie gaan ongeveer 44.000 collectanten van culturele verenigingen op pad om een bijdrage te vragen voor de cultuur en het natuurbehoud in Nederland.

De aftrap

De Groningse muziekvereniging Harmonie'67 geeft ronc 18:00 uur de aftrap voor de jaarlijkse Anjeractie in de Plantsoenbuurt in Groningen. Vanaf 18.00 uur speelt het saxofoonensemble bij de Nieuwe Kerk en collecteert de vereniging samen met het bestuur in de Plantsoenbuurt. Het collecteren wordt afgesloten met een openlucht miniconcert van het hele orkest bij de Nieuwe Kerk.

Cultuurbehoud

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuurbehoud in Nederland - op grote en kleine schaal. Het is in tijden van landelijke bezuinigingen op cultuur zeer belangrijk om de cultuur van eigen bodem in stand te houden. Mede dankzij deze giften kan het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijna 3.500 projecten ondersteunen.